Sağlık Yöneticileri ile İSG Hizmetlerinin Değerlendirme ve Geliştirme Sempozyumu
06 Haziran 2022

İl Sağlık Müdürümüz Ali Niyazi Kurtcebe’nin yönetiminde, “Sağlık Yöneticileri ile İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Değerlendirme ve Geliştirme Sempozyumu” yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Müdürümüz, iş sağlığı ve güvenliğinin çalışanlar ve hizmet alanların karşılıklı olarak güvenliği açısından büyük öneme sahip olduğuna değinerek, mevzuatı bilmenin ve uygulamanın önemine dikkat çekti.

Toplantıda konuşan Halk Sağlığı Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Sırrı Kotanoğlu ise, iş sağlığı ve güvenliği konusunun mevzuatlarla devamlı geliştiğini ifade ederek, “Müdürlük olarak sürekli üzerine bir şeyler koymaya çalıştığımız bir konu. Bugün bu konunun alt detaylarıyla temelini tamamen anlayarak, yapmamız gerekenleri alarak ayrılacağız” dedi.

Sempozyumda, Halk Sağlığı Başkan Yardımcımız Doç. Dr. Asiye Çiğdem Şimşek ve Çalışan Sağlığı Birimimizden Uzm. Dr. Çiğdem Savaş Duman, Ulusal İSG Mevzuatının Genel Çerçevesi ve 11. Kalkınma Planı İSG Çalışma Grubu Raporunun amaçlarını içeren sunum gerçekleştirdi.

2 oturumdan oluşan sempozyumda; İSG kültürünün yaygınlaştırılması ve farkındalığın artırılması, İSG bilgi yönetim sisteminin geliştirilmesi, İSG alanında yürütülen hizmetlerin niteliğinin ve verimliliğinin artırılması, insan kaynağının geliştirilmesi, kamu kurumlarında İSG hizmetlerinin uygulanması, İSG teşvik, ceza ve denetim sisteminin etkin olarak uygulanması, İSG alanında yararlanılan cihaz ve donanımların yerli üretimin desteklenmesi, meslek hastalıkları ve çok tehlikeli sınıfta yer alan sektörler başta olmak üzere İSG göstergelerinin iyileştirilmesi konularını ele alındı.

Sempozyumun oturumlarında; Ankara Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve  İş ve Meslek Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Canan Demir "Meslek Hastalıklarında Klinik Tanı Süreci", Sosyal Güvenlik Kurumundan Sosyal Güvenlik Uzmanı Vezir İlhan "Sosyal Güvenlik Kurumu Uygulamalarında İş Kazası Mevzuatı", Sosyal Güvenlik Uzmanı Togan Karaöz "Sosyal Güvenlik Kurumu Uygulamalarında Meslek Hastalığı Mevzuatı", Müdürlüğümüz Hukuk ve Muhakemat Biriminden Avukat Mustafa Kutlay Demir "İş Kazası ve Meslek Hastalığından Doğan Hukuki Sonuçlar" konulu sunum yaptı.

• WhatsApp Image 2022-06-06 at 20.25.43 (2).jpeg
  • WhatsApp Image 2022-06-06 at 20.25.43.jpeg