“Pandemi Sonrası Sağlık Tesislerinde Verimlilik Çalıştayı” Ankara’da Düzenlendi
01 Haziran 2022

Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Doç. Dr. Zülfikar Akelma ve İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe’nin katılımlarıyla “Pandemi Sonrası Sağlık Tesislerinde Verimlilik Çalıştayı” Ankara Şehir Hastanesi’nde düzenlendi.

Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Doç. Dr. Zülfikar Akelma açılış konuşmasında, Ankara’nın sağlık kapasitesinin hem eğitim hem sağlık hizmet sunumunda hem de akademik çalışmalarda çok güçlü olduğuna değinerek, “Pandemide biz bir tünele girdik ve o tünelde temel problemleri çözerek yaşamaya çalıştık ama bundan da çıkmak gerekiyor. Ocak ayından bu yana rutin hayatımıza dönmeye başladık. Ankara pandemi öncesi dönemin rakamlarına çok yaklaşmış durumda. Bununla birlikte verimlilik ve kalite gündeme gelmeye başlıyor. Bu anlamda çalıştayın verimli ve güzel olacağını düşünüyor, emeği geçen arkadaşları tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çalıştay açılışında konuşan İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, “Sağlık Bakanlığımızın değerli yöneticileri, kıymetli akademisyenimiz ve saha yöneticilerimizin yapacağı konuşmaların, düzenlenecek olan çalıştay masalarında ele alınacak konuların ve bugün buradan yayınlanacak çalıştay raporunun hem bilimsel hem de yönetimsel anlamda büyük kazanımlar elde edilmesine sebep olacağını bekliyoruz. Aynı zamanda Çalıştayımız ile; verimlilik konusuna daha çok odaklanılmasını, zihinlerimizde farklı bakış açılarının ve fikirlerin yerleşmesini sağlamaya çalışacağız” dedi.

Konuşmasında Müdürlük olarak bilgi üretmeyi ve bu bilginin sağlık tesisleri tarafından kullanılarak sağlık sunumunda fark yaratmayı hedeflediklerinin altını çizen Müdürümüz, pandemi sürecinde programların çevrimiçi gerçekleştiğini ya da ertelemek zorunda kalındığı ancak son 1 ayda programların hızla artırılarak yapılmaya devam ettiğini ifade etti.

Çalıştay ile Sağlık Bakanlığı hedefleri, stratejileri ve uygulamaları ile bilimsel gelişmeler rehberliğinde sağlık tesislerinde verimliliğin artırmaya yönelik yenilikçi yaklaşımları paylaşılarak, önerilerin geliştirilmesi amaçlanıyor.

İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Bilkent Kamu Hastaneleri Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Sarı ve Etlik Kamu Hastaneleri Başkanımız Doç. Dr. Ramazan Kocaaslan'ın da oturum başkanlığı görevini üstlendiği Çalıştay'da, 350 katılımcı ile; sağlık sunumuna yönelik karşılaşılan güçlükler ve çözüm önerileri, sağlıkta önemli bir çıktı olarak kabul gören hasta ve çalışan memnuniyeti ve pandemi sonrası sürdürülebilir verimlilik konuları masaya yatırıldı.

Ankara Şehir Hastanesi Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören bir çocuk tarafından yapılan resim İl Sağlık Müdürümüz tarafından, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Doç. Dr. Zülfikar Akelma’ya hediye edildi.

Çalıştay, İl Sağlık Müdürümüz tarafından emeği geçen yöneticilere katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edilmesi ve ardından katılımcıların soru ve görüşlerinin alınması ile son buldu.

• VERİM.png
  • WhatsApp Image 2022-06-01 at 16.23.13.jpeg