İl Sağlık Müdürümüz Etlik Zübeyde Hanım Kadın Doğum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen “Mucizeler Üzerine” programına katıldı
04 Ekim 2021

İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Zülfikar Akelma, 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında Etlik Zübeyde Hanım Kadın Doğum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen “Mucizeler Üzerine” programına katıldı.

Programın açılışında konuşan Müdürümüz, anne sütünün önemine değinerek, annelerin büyüme ve gelişmenin çok hızlı olduğu yaşamın ilk yıllarında emzirmeyi sürdürmesinin, çocuğun sadece o andaki değil daha sonraki yıllarda da fiziksel ve ruhsal sağlığını olumlu etkilediğini dile getirdi.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yaprak Üstün’ün emzirmenin öneminden bahsettiği programda, Prof. Dr. Canan Türkyılmaz, “Relaktasyon ve Türkiye’de Relaktasyon Merkezlerinin Durumu” sunumunu yaptı.

Program; mucizevi anne sütü bilgi yarışmasını kazanan anne adayına, doktor ve hemşire emzirme danışmanlarımıza ve desteklerinden dolayı stajyer öğrencimize teşekkür belgesi verilmesi sonra gerçekleştirilen drama gösterisi ile son buldu.

Programa; Acil Sağlık Hizmetleri Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi İshak Şan, Bilkent Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Sarı, Etlik Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımı Doç. Dr. Ramazan Kocaaslan ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Doç. Dr. Mustafa S. Kotanoğlu katılım sağladı.

• 3 .jpg
  • 7.jpg