‘’Ailenizden Biri’’ Projesiyle Hasta ve Yakınlarına Destek
15 Şubat 2024

Müdürlüğümüz ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilecek olan "Ailenizden Biri" projesinin imzaları, İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın tarafından atıldı.

"Ailenizden Biri" Projesi, kronik hastalıklar, onkolojik hastalıklar ve palyatif bakım hastalarının artmasıyla birlikte, hastaların ve yakınlarının sosyal, duygusal ve manevi ihtiyaçlarını karşılayarak, uzun süreli tedavi süreçlerinde yaşadıkları zorlukları azaltmak, hastaların ve yakınlarının motivasyonunu artırmak, sosyal destek ağı oluşturmak ve hastaların sosyal yaşamlarına destek sağlamayı amaçlıyor.

Proje kapsamında, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden seçilecek gönüllü öğrencilerin eğitimi sağlanarak ‘’Sosyal Destek Gönüllüleri’’ oluşturulup, gönüllü öğrenciler, SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygun görülen kliniklerde düzenli ziyaretler gerçekleştirerek hasta ve yakınlarına sosyal destek sağlayacak.

Projenin imza törenine; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Gerek ve Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik, SBÜ Genel Sekreter Yardımcısı Şeref Sarıipek, Sağlık Hizmetleri Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Alimoğulları, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcımız Dr. Fatih Tekin ve proje yönetim ekibi katılım sağladı.

• Ailenizden Biri Projesiyle Hasta ve Yakınlarına Destek 1
  • Ailenizden Biri Projesiyle Hasta ve Yakınlarına Destek 2