Ankara'da "Döküntüyü Tanı ve Korkma" Projesine İmzalar Atıldı
18 Aralık 2023

Ankara'da çocuk sağlığına yönelik önemli bir adım atıldı. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Altındağ Belediyesi ve Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi iş birliğiyle yürütülecek "Döküntüyü Tanı ve Korkma" projesinin protokolü imzalandı.

İmza törenine, Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Altındağ Belediye Başkanı Sn. Asım Balcı, Sağlık Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Mustafa Alimoğulları ve Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rahmi Kılıç katıldı.

Altındağ Belediyesine ait bir okul öncesi eğitim kurumunda uygulanacak olan proje, 6 ay sürecek ve çocuklarda görülen döküntülü bulaşıcı hastalıklar konusunda hem eğitim kurumu çalışanlarına hem de velilere yönelik teorik eğitimler içerecek. Eğitimler, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı Uzmanları tarafından verilecek.

Bu proje, okul öncesi yaş grubundaki çocukların sağlığını koruma ve bu tür hastalıkların yayılmasını önleme konusunda önemli bir adım olarak kabul ediliyor. İmza töreniyle resmi olarak başlatılan proje, toplum sağlığına katkıda bulunmayı hedefliyor.

• Döküntüyü Tanı ve Korkma 1
  • Döküntüyü Tanı ve Korkma 3