Ankara’da Kamu-Özel İşbirliği Entegre Sağlık Kampüsü Eğitim Çalıştayı Düzenlendi
28 Aralık 2021

Ankara İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Zülfikar Akelma'nın yönetiminde, Kamu Özel İşbirliği Entegre Sağlık Kampüsü Eğitim Çalıştayı Ankara’da düzenlendi.

Kamu özel iş birliği modeli ile hizmet sunan Ankara Şehir Hastanesi ve hizmete girecek olan Etlik Şehir Hastanesi’ndeki sağlık hizmet sunumlarına dair süreçlerin ele alındığı çalıştayda, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kamu özel işbirliği modeline yönelik yapılacak hizmet içi eğitimin içeriği ve formatı da yapılandırıldı.

Çalıştay açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Zülfikar Akelma, Ankara’da kamu özel işbirliği ile kurulan hastanelerin büyük potansiyeli olduğunu dile getirerek, “Ankara Şehir Hastanesi sürecinde elde ettiğimiz deneyimler ile ilimiz için kendi açısından sürdürülebilir bir eğitim modeli geliştirmek istiyoruz” dedi.

Etlik Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla beraber, Ankara’da 2. ve 3. basamak sağlık hizmetlerinin büyük bölümünün kamu özel işbirliği ile sunulacağına dikkat çeken Sağlık Müdürü Akelma, kamu özel işbirliği modeli ve modelin süreçleri hakkında genel bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantının kapanışında konuşan Müdür Akelma, geçmiş tecrübeler ile beraber yapılandırılmış eğitim modülü oluşturulduğuna değindi.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü idarecilerinin katılımıyla, 2 gün boyunca 8 oturum şeklinde gerçekleşen çalıştay, katılımcıların sunumlarının ardından, değerlendirme ve soru-cevap yapılması ile sona erdi.

• Doç. Dr. Zülfikar AKLEMA 4.JPG
  • Doç. Dr. Zülfikar AKLEMA 8.jpg