Meslek Hastanemiz Yeni Yerinde Hizmet Vermeye Devam Ediyor
09 Aralık 2021

Ankara Valisi Vasip Şahin, Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanemiz yataklı meslek hastalıkları servisi ve toksikoloji laboratuvarının açılışını yaptı.

Ankara Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin, Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesine taşınmasının ardından, Ankara Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi ismiyle hizmet vermeye başladı.

Türkiye’nin en büyük ve referans meslek hastalıkları hastanesi

Vali Şahin, açılan merkezin Türkiye’nin en büyük ve referans meslek hastalıkları hastanesi olduğunu belirterek, yeni yerinde çok daha iyi imkanlarda hastalara hizmet vereceğini söyledi.

Şahin, İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Zülfikar Akelma ve hastane çalışanları ile açılış kurdelesini keserek, merkezin sağlık çalışanları ve hastalar için hayırlı olmasını diledi.

Tanı ve tedavi süreçlerini multidisipliner yürüten önemli bir merkez

Ankara Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanemiz, Türkiye’de meslek hastalıkları tanı ve tedavi süreçlerini; cildiye, dahiliye, fizik tedavi ve rehabilitasyon, ortopedi, üroloji ve meslek hastalıkları uzmanlıkları ile beraber multidisipliner yürüten önemli bir merkez olma özelliğini taşıyor.

Hastaneye, meslek hastalığı yönünden araştırılmak üzere; seramik, otomotiv, akü, maden, mobilya, makine bakım, metal ve sağlık gibi pek çok farklı sektörden, dökümcü, kaynakçı, madenci, boyacı, operatör, diş teknisyeni, laborant ve benzeri görevlerden yer alan çalışanlar başvuruyor.

Toksikoloji Laboratuvarı tanı ve tedavide büyük öneme sahip

Biyolog Fatma Şafak, Toksikoloji Laboratuvarı’nın meslek hastalıklarının tanı ve tedavisinde büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Ayrıca yetişkin vakalarda mesleki, çevresel toksik ajanlara ve ağır metallere maruziyet sonrası gerekli olan şelasyon tedavisi de Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanemizde yapılıyor.

Karabük’te ikamet eden ve akciğer hastalığı sebebiyle hastanemizde tedavi gören Muharrem Aykutlu, teşhisin konulabilmesi için Ankara’ya sevk edildiğini belirterek, hastalığının tedavi edilmeye başlanmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Hastanemizde kontrol amaçlı yatarak tetkikleri devam eden Ramazan Erdal ise hastanenin şehir merkezine yakın yerde hizmet vermesinin hastalar için daha iyi olduğunu ifade eden Ankara dışından gelen birçok hasta için de ulaşım konusunda kolaylık sağladığını söyledi.

• Ankara Valisi Vasip Şahin- Hasta Muharrem Aykutlu 1.jpg
  • Ankara Valisi Vasip Şahin- Hasta Ramazan Erdal.jpg