COVID-19 Pandemisinde Adölesanlarda Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite Eğitim Projesi Gerçekleşti
11 Mart 2021

Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi tarafından hazırlanan, Ankara Medipol Üniversitesi işbirliği ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteklediği “ COVID-19 Pandemisinde Adölesanlarda Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite Eğitim Projesi” hayata geçirildi.

Uzaktan eğitim yolu ile gerçekleştirilen projede, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ile çeşitli hastaneler ve Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde çeşitli okullardan seçilen 30 kişilik hedef gruba, alanında uzman 15 eğitimci tarafından 6 gün süren online eğitim verildi.

COVID-19 salgını nedeniyle karantina süreci ve uzaktan eğitim sistemine geçilmesi ile adölesanlarda (ergen) fiziksel aktivitenin azalması, bununla beraber bilgisayar ve internet kullanımının artması ile ortaya çıkan hareketsiz yaşam obezite konusunda ciddi bir risk oluşturuyor.

Eğitimler ile COVID-19 pandemisi döneminde özellikle adölesanlarda sağlıklı ve dengeli beslenme ile birlikte fiziksel aktivitenin de beraber yönetilmesi ve bu konuda kurumsal kapasite artışının sağlanabilmesi hedefleniyor.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Etlik Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Sarı, projede yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, çalışmanın adölesanlarda sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konusunda önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil projenin eğitimler konusunda katma değer yarattığını ve bu projede yer almaktan memnun olduklarını dile getirdi.

Ankara Medipol Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevin Şanlıer, obezite ile mücadele konusunda 29 Mayıs Devlet Hastanesi ile birlikte geçen yıl yetişkin obezitesi hakkında bir çok proje gerçekleştirildiklerini belirterek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi Başhekimi ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Dilek Dülger ise projeye verdikleri destekten dolayı Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’ne, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekai Efeoğlu ve Uzman Tuğçe Rodoplu’ya, projenin yazarı Nurhan Keleş’e, eğitmenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eşi Rana Selçuk da, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarla birlikte projede yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ümit Murat Parpucu, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Etlik Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Sarı ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İshak Şan da projede aktif olarak yer aldı.

• Pandemisinde Adölesanlarda Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite Eğitim Projesi Gerçekleşti.jpg